Home / kvinnors outfit / Traditionella thailändska kläder

Traditionella thailändska kläder

Även känd som panang (eller panung), det är en av de mest observerade traditionella kläderna. Den består av en lång remsa av brett tyg som lindas runt personens midja. Denna trasa sträcker sig under knäna. Det är slitage på botten, vanligtvis ihop med en pah hom. Ibland passeras Pha Nung mellan benen och binds bakom genom att stoppa bort den på ett sätt som kallas ”Chong Kraben”. Detta görs så att duken inte kommer i vägen för att gå. Pha Nung liknar Sampot, ett traditionellt kambodjanskt plagg. Sampot bärs precis som Pha Nung. Den bärs av både män och kvinnor. För att vara exakt är duken som draperas runt den i genomsnitt nästan 3 meter lång. Pha Nung visas också i det berömda The Metropolitan Museum of Art, som tillskrivs James HW Thompsons gåva (1953). Det utfärdades 1972. Du bör också kolla in vårt tidigare inlägg om koreanska traditionella kläder.

 

Först och främst behöver du en trasa nästan 3 meter lång. Bredden beror på dig. Den enklaste regeln är att den måste vara minst lika bred som dina ben och längden ska vara fyra till fem gånger bredden.
Att låta dina vänner hjälpa dig att klä dig är att föredra eftersom det gör det svårt att nå din rygg när du binder Pha Nung.
Du bör först binda halsduken runt midjan. Se till att det är exakt mitten av tygarket.
Knyt sedan en knut som förbinder båda ändarna. Sjalet ska vara tätt runt mitten av midjan. Håll de övre hörnen så att de inte faller.
Dra nu ändarna ur knuten och sätt ihop dem parallellt och rakt. Följ detta steg genom att gradvis fälla tyget. För att ge en grov uppfattning bör varje veck vara minst lika bred som en hand. Vikningen ska göras i det här mönstret, först vänster, sedan höger, sedan vänster, sedan höger … och detta fortsätter tills du når botten av tyget.
När du har kommit till slutet, vik arket plant och rulla den vikta änden inåt minst två gånger. Vi rekommenderar antingen en väns hjälpande hand eller en säker nål för att hålla ihop alla dessa veck.
Hela vikta delen av arket ska nu flyttas mellan dina ben.
Drapera vecket på varje sida på baksidan. Ju mer symmetrisk, bättre och snyggare det ser ut.
Fäst Pha Nung runt midjan. Du kan använda ett elastiskt band eller bälte här.
Och voila!

Thailand Kläder Traditionella thailändska klänningar Thailand National.
Tillbaka i mode?  Thai traditionell klänning och hur man drar den O
Nationella barndräkter |  Thailändska kläder, thailändsk traditionell.
Chut Thai: Thailands vackra traditionella Dre

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

No comments to show.
x

Check Also

Herrlinnetröjor

Rätt intressant utseende   Mans linneskjortor är en av många olika varor ...