Home / mode / Safirringdesigner

Safirringdesigner

Safir är en eftertraktad ädelsten. Kvinnor och män älskar det för sin underbara nyans. När det gäller stil är safirringar ett bra alternativ till diamantringar. Du kan bära dem med ett par sterlingsilverörhängen för att prata med ditt stiluttalande. När du köper en safirring måste du överväga dess färg. Även om den blå färgen är den mest populära nyansen av ädelstenen, finns safir också i grönt, rosa, gult, rött, orange eller brunt. Bortsett från färgen är mättnad, ton, klarhet och skärning de andra aspekterna av denna ädelsten. Från de prinsessklippta safirringarna till päronskuren är denna ädelsten populär för vigselringar och förlovningsringar.

Faktorer att tänka på när man köper en safirring

  • Färg: Safirfärgen är ett viktigt kriterium vid köp av ädelstenen. När det gäller färg måste du studera ädelstenens ton, mättnad och nyans. Utan detta kommer stenen att sakna sin glans och den kommer att se tråkig ut. Förutom den blå safirringen är också den rosa-orange Sri Lankas padparadscha, den chicrosa och den röda safirringen populär.
  • Klarhet: Detta är en annan aspekt att tänka på. Utan inneslutningar skulle du knappast hitta en safir. Ju färre brister i denna ädelsten, desto högre pris.
  • Skära: I allmänhet är en välskuren safir symmetrisk och reflekterar ljus i önskade vinklar för att få fram stenens glans. Vanligtvis skär pärelskärare mer av stenen när det är en ljusare nyans och mindre när det är en mörkare nyans så att stenen kommer att blända med den perfekta utstrålningen. Cabochonsnitt och kuddskuren safirringar är populära val för vigselringar och förlovningsringar. Dessa snitt gör att stenen verkar polerad och facetterad.

Unika safirringar som du kommer att älska

Formen och snittet du väljer beror uppenbarligen på dina personliga preferenser. Här är några populära stammar.

  • Marquise Safir Ring: Uttrycket ”markis” skapades från händelsen när kungen av Frankrike, kung Louis XIV, lät klippa en diamantring i form av Marquise de Pompadours leende. Marquise safirringen är ett bra komplement till diamantringen och används populärt som förlovningsring.
  • Gotiska safirringar: De som vill göra ett vackert uttalande kan välja de gotiskt inspirerade safirringar. Dessa ringar har en mörkare nyans än de andra förlovningsringarna och passar de som passar in i den alternativa örhängen.

Med en bra uppfattning om safirringar kan du välja en som bäst passar din personlighet och som passar din budget. Besök galleriet och välj bland några av de handplockade designen för blå safirringar.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

No comments to show.
x

Check Also

Roliga Disney Halloween kostymer

  Halloween är nästan här! Det finns så mycket att förbereda, från ...