Home / mode / Kemisk ansiktsskal

Kemisk ansiktsskal

Åldrande är något som händer för alla eftersom klockan bara inte kan stoppas. Ändå finns det procedurer som kan utföras för att stoppa eller till och med vrida klockan tillbaka och minska några av de synliga tecken på åldrande. En kemisk ansiktsskalning är ett förfarande som många människor gör idag i hopp om att förnya en friskare, mer strålande och livfull hud.

Bildkälla

Om du har funderat på en kemisk skalning men inte är säker på exakt vad den innehåller och vilka resultat den kommer att ge, här är en närmare titt som kan hjälpa dig att fatta ett beslut.

Vad är en kemisk ansiktsskal?

En kemisk skalning är en kemisk lösning som appliceras på huden. När lösningen har gjort sitt jobb skalas den av tillsammans med det yttre hudlagret. Den nya huden under är mycket fräschare och kan därför inte visa så många rynkor, åldersfläckar och ärr.

Även om detta kan göras hemma är det mycket säkrare att få det gjort av en professionell på ett behandlingscenter. Eftersom du arbetar med en kemisk lösning som tar bort de skadade yttre lagren av din hud vill du vara säker på att du gör det säkert. En plats som Spa MD specialiserar sig på denna typ av behandlingar så att du kan vara säker på att den kemiska lösningen appliceras korrekt och säkert för att inte skada din hud.

Vilka resultat erbjuder den?

Den stora frågan är naturligtvis vilka resultat den kan erbjuda. Det beror verkligen på vilken typ av skrubb du får eftersom det finns tre typer. Typerna bestäms av hur djupt skalet går.

En djup kemisk skal är utformad för att ta bort hudceller från hudens mitt- till bottenlager i ansiktet. Detta är för dem med djupa ärr och djupa rynkor.

Den medelhöga kemiska skalen är perfekt för att behandla ojämn hudton, akneärr och typiska rynkor. För en medium skrubba kan du behöva upprepa det ett år senare.

Slutligen finns det lätt kemisk skal, som är ganska ytligt i sitt erbjudande. Endast det yttre lagret avlägsnas, så det är avsett för ojämn hudton, torrhet, de första tecknen på rynkor och fina linjer. Det är inte ovanligt att människor upprepar lätta kemiska skalningar en gång i veckan i sex veckor för maximala resultat.

Finns det några risker?

Att ha en professionell på en klinik göra din kemiska ansiktsskalning är det bästa sättet att begränsa riskerna. Ändå kan biverkningar fortfarande förekomma. Dessa inkluderar ärr (även om de är sällsynta), rodnad som kan pågå några dagar till några månader, permanenta förändringar i hudfärg och infektion.

Gör lite forskning innan du fattar ett beslut

Även om kemiska ansiktsskalprodukter för människor kan ge fantastiska resultat, är det alltid en bra idé att göra din forskning först, ställa frågor och se till att proceduren är rätt för dig.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

No comments to show.
x

Check Also

Roliga Disney Halloween kostymer

  Halloween är nästan här! Det finns så mycket att förbereda, från ...