Home / mode / Dermarolling Fördelar Nackdelar

Dermarolling Fördelar Nackdelar

Dermarolling är en trendig kosmetisk förstärkningsteknik som använder små nålar för att sticka huden och stimulera kollagenproduktionen. Kollagen hjälper bland annat till att minska ärr och rynkor och förbättra hudens fukt.

Mikronålar hemma har enorma fördelar för din hud, men det har också nackdelar. Det är viktigt att känna till fördelarna och nackdelarna med att använda derma hemma för att kunna avgöra om det är rätt behandling för dig.

Utan ytterligare ado, här är en snabb genomgång av de två sidorna av dermarolling hemma så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Dermarolling proffs hemma

Det finns många fördelar med att använda dermarollers för att ta hand om din hud hemma. Nedan följer några av de professionella hemma dermarolling.

Ger tillfredsställande resultat

Dermarolling hemma hjälper till med olika medicinska tillstånd, inklusive ärr, rynkor, hudbristningar och solskador. Denna process stimulerar kollagenproduktionen för att förbättra cellregenerering, så din hud ser frisk ut och är fri från ärr och bristningar. Det förbättrar också blodflödet till hudens yta och främjar enkel absorption av behandlingen och därmed botar solbränna snabbt.

Har en kort återhämtningstid

Processen har en kortare återhämtningstid jämfört med andra behandlingsformer. Det borde bara ta dig 3 dagar att återhämta dig helt efter en dermarolling-session hemma, medan det kan ta upp till en vecka att återhämta sig efter liknande laserbehandlingar.

Det är billigt

Dermarolling hemma är mycket billigare jämfört med förbehandlingar. Du kan få en bra Amazon Derma Roller för så lite som 20 dollar. För kontorsbesök måste du dock betala cirka 200 dollar för billiga tjänsteleverantörer. Priset kan stiga om du vill göra mer än en session.

Föryngrar din hud

Microneedling fungerar på hudytan, vilket bidrar till kollagenproduktionen. Kollagen kan hjälpa till med hyperpigmentering och ta bort fläckar på huden. Dermarolling minst två eller tre gånger i veckan kan hjälpa till att lätta och föryngra din hud, så att du ser yngre och friskare ut.

Dessutom kan du använda en dermaroller tillsammans med dina favoritprodukter för hudvård att få dem att fungera ännu bättre. Detta beror på att processen släpper ut mer av hudvårdsprodukternas aktiva ingredienser i huden, vilket gör dessa produkter mer effektiva.

Det är en smärtfri process

Processen innebär en lätt skalning och lite rodnad. Bortsett från det är det en smärtfri process med minimalt obehag jämfört med andra metoder för att stimulera kollagenproduktion.

Nackdelarna med Dermarolling hemma

Liksom all annan hudbehandling har dermarolling hemma en hel del nackdelar. Men med största omsorg kan du undvika de flesta av dessa nackdelar och få ut det mesta av din dermarolling-behandling.

Ger inte omedelbara resultat

Det kan ta lite tid innan hemmamikronedlingresultat visas, även om det görs korrekt. Du måste vänta tills det nya kollagenet växer innan du märker några förändringar. Kollagentillväxten kan ta upp till 6 veckor vilket innebär att du måste vänta på denna period för att få resultaten.

Bieffekter

Om processen inte görs korrekt kan biverkningar som hudirritation, ärrbildning och rodnad uppstå. Dessa biverkningar kan bero på dålig kalibrering, vilket ger dig långa nålar som är mer än en halv millimeter i diameter. Dessutom kan böjda nålar tränga igenom huden och orsaka skador.

Kan orsaka infektioner

Du bör alltid ge din hud tillräckligt med tid för att återhämta sig mellan behandlingarna. Om du gör behandlingen varje dag kan din hud vara benägen för infektioner, som gör mer skada än nytta. Så se till att du gör proceduren två eller tre gånger under veckan.

Liksom all annan hudbehandling har dermarolling hemma fördelar och nackdelar. För att få ut det mesta av denna behandling bör du använda derma rullar av hög kvalitet som är välskötta. Dessutom bör enheten kalibreras väl före användning. Dålig kalibrering kan leda till skeva nålar som kan skada huden och orsaka infektion. Beroende på dess känslighet, ge huden tid att återhämta sig för att undvika eventuella skador. Slutligen, om du upplever några biverkningar efter att du använt en dermarolle, kontakta en professionell hudläkare för mer information.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

No comments to show.
x

Check Also

Roliga Disney Halloween kostymer

  Halloween är nästan här! Det finns så mycket att förbereda, från ...